Alle facetten komen aan bod

True Story Harry Hollevoet - SYNTRA succesvol ondernemen
Harry Hollevoet
Ondernemer-zaakvoerder

De opleiding ‘Ondernemer-zaakvoerder’ van Syntra leidt cursisten in amper één jaar tijd op tot ondernemer. Uniek in Vlaanderen. De opleiding geeft gedreven jongeren de kans om op korte termijn kennis te maken met alle facetten van een succesvolle kmo. ,,Het is de ideale voorbereiding om later het bedrijf van mijn vader over te nemen’’, vertelt oud-cursist "ondernemer-zaakvoerder" Harry Hollevoet.

Heel wat schoolverlaters die een eigen zaak willen oprichten, durven de stap in het onbekende niet te nemen door faalangst en onzekerheid. Ook kinderen van ondernemers zijn vaak vragende partij om op korte termijn de nodige kennis op te doen om een kmo te leiden. 

Deze jongeren kunnen bij Syntra terecht om op één jaar tijd het hele gamma van bedrijfsmanagement onder de knie te krijgen. De jaaropleiding ‘Ondernemer-Zaakvoerder’ moet hen op korte termijn klaarstomen voor het grote werk. 

Harry Hollevoet is één van de cursisten die de opleiding volgde. Hij hoopt in de voetsporen te treden van zijn vader en grootvader in het familiebedrijf Stortbeton Hollevoet in Torhout.

"Na de middelbare school had ik voor een vier jaar durende opleiding aan een hogeschool gekozen, maar na het eerste jaar had ik al door dat dit niet ideaal was voor mij. Aan de hogeschool bestaat er geen enkele opleiding die zich specifiek richt op toekomstige zaakvoerders. Als je de opleiding boekhouding volgt bijvoorbeeld, dan kan je boekhouder worden maar ben je nog geen zaakvoerder.

Dat is het grote verschil met de opleiding ‘Ondernemer-Zaakvoerder’ van Syntra waar de verschillende facetten die nodig zijn om een bedrijf te leiden wel aanwezig zijn. Doordat Syntra gericht werkt, kan ik eigenlijk volgend jaar al in ons familiebedrijf stappen.

Dit cursusjaar volgt Harry nog een bijkomende opleiding "Boekhouder". Nadien is het zeker de bedoeling om te beginnen werken in het bedrijf. Met de begeleiding van mijn vader Rik moet het dan op termijn mogelijk zijn om de zaak over te nemen’’, aldus nog Harry Hollevoet. Cursisten kunnen bij Syntra terecht om op één jaar tijd het hele gamma van bedrijfsmanagement onder de knie te krijgen’, aldus Lies Hondeghem, coördinator van het project.