Cursist fietstechnicus over zijn ondernemersambities

True Story Rembrand - SYNTRA succesvol ondernemen
Rembrand
Fietstechnicus

Een 28-jarige cursist Fietstechnicus die bruist van de ambitie om met zijn startende onderneming tot de kopgroep te behoren in de toeristische sector. We zochten hem op en fietsten doorheen zijn plannen.

Gebeten door fietstechniek, schreef Rembrand zich drie jaar geleden in voor een avondopleiding fietshersteller. "Ik koos die opleiding omdat ik een eigen fiets wilde ontwerpen. Al snel groeide dit idee uit tot een groter verhaal."

Degelijke opleiding

Rembrand schakelde een versnelling hoger en koos voor de voltijdse dagopleiding "Fietstechnicus". "Het is een intensieve maar zeer degelijke opleiding met een uitgebalanceerde mix tussen theorie en praktijk. Die theorie heb je ook echt nodig als je aan de slag wil in de fietssector. Daarnaast vind ik het een grote plus dat de docent zijn eigen praktijkervaringen met ons deelt. Want we hebben nood aan concretisering.”

De Fietsevolutie

Met zijn bedrijf de Fietsevolutie verhuurt en verkoopt Rembrand fietsen aan hotels en B&B's. "Ik bied uitbaters een pasklaar antwoord op de veelgestelde vraag van toeristen hoe ze de omgeving het best verkennen. Toeristen willen meegaan met de "vibe" van de inwoners van de stad en de fiets is daar ideaal voor. Daarnaast staan we ook in voor het onderhoud van de fietsen. Ik kan daarbij terugvallen op een netwerk van medecursisten uit de voltijdse dagopleiding die paraat staan om technische ondersteuning te bieden. Het hele idee achter de Fietsevolutie is om de hotels en B&B's geen extra last te bezorgen. We bieden hotels en B&B’s de kans om fietsen aan te bieden aan hun gasten. Al wat erbij komt kijken aan onderhoud, beheer en stalling, daar zorgen wij voor. Zo werken we ook samen met Vélo-boxx voor fietsenstallingen en zijn we in de opbouwfase van een softwareprogramma waarbij de uitbaters van het hotel of B&B in één oogopslag kunnen zien wie wanneer welke fiets huurt."

Ambities

Rembrand is volop bezig met het in gang trappen van de Fietsevolutie. "Tijdens de prospecties krijg ik enorm veel waardevolle respons. Een ondernemersplan is nooit af, maar constant in ontwikkeling. Daarin kruipt enorm veel tijd, maar geeft je heel veel voldoening.

Dat zijn ideeën blijven evolueren, blijkt ook uit zijn ambities. "Op termijn komt er een fietsenwinkel voor particulieren. Ook schoolfietsen nemen we op in het aanbod. We bieden scholen en onderwijsinstellingen de kans om van dezelfde onderhoudsdiensten gebruik te maken. (www.fietsenvoorscholen.be)