Een goede voorbereiding

True Story Priscilla Saverino  - SYNTRA succesvol ondernemen
Priscilla Saverino
kleurencoach

Een nieuwe wending

Na 20 jaar stopt Priscilla met haar job in de verkoopsector. Tijd voor iets nieuws! Tijd om haar passie voor mode en schoonheid te vertalen in de opstart van haar eigen zaak die ze doopte onder de naam Colors to Shine. Priscilla geeft kleur-, stijl- en make-up advies. Dit doet ze zowel voor individuele klanten als voor groepen via workshops. 

Kennis van zaken 

Door de vele cursussen over de jaren heen verzamelde Priscilla een schat aan kennis over mode en esthetiek. In de manier waarop je succesvol een zaak kunt runnen, had ze nog te weinig inzicht. Om niet onbeslagen op het ijs te komen, besloot ze om bij Syntra een opleiding bedrijfsbeheer te volgen. Deze opleiding was de voorloper van de huidige ‘start me up’ trajecten.

Tip: een basis boekhouden is onmisbaar!

De opleiding bedrijfsbeheer was een meerwaarde om goed voorbereid aan de realisatie van haar droom te beginnen. De opleiding zette haar aan om na te denken over facetten als prijsberekening, kostenbeheersing, marketing etc. Priscilla raadt starters aan om te vertrekken met een goede basis boekhouden. Hierdoor begrijp je niet alleen beter wat je boekhouder je te vertellen heeft. Je krijgt oog voor belangrijke aandachtspunten en je kan in dialoog treden over materies die voor de evolutie van je bedrijf echt belangrijk zijn.