Een positieve instelling

True Story Erik De Kinder  - SYNTRA succesvol ondernemen
Erik De Kinder
verhuurder licht-en geluidmateriaal

Ambitie in de spotlights

Erik De Kinder is zaakvoerder van The Eclipse, Prosound & Light. Aan de oorsprong van zijn onderneming ligt de hobby waar hij zich reeds twintig jaar met zijn kompaan in uitleeft. Op een dag ging de ondernemer in Erik op het voorplan staan. Erik en zijn partner waren klaar om van hun heerlijke hobby een fantastische job te maken. Erik schoof zijn vaste job aan de kant om plaats te ruimen voor een toekomst als zelfstandige.

Sterk in de schoenen

Om de plannen om te buigen tot een succes, volgden de ‘brothers in crime’ gerichte opleidingen bij Syntra. Ze wilden sterk in hun schoenen staan en vertrekken met een degelijk pak kennis en vaardigheid. Ze volgden een opleiding lichttechnieken, een opleiding geluidstechnieken en een versnelde opleiding bedrijfsbeheer.

De rol van Syntra

Erik prijst de support van Syntra: “we werden enorm goed ondersteund en kregen opleiding van mensen die echt uit het vak kwamen. De informatie die we meekregen in verband met financieel beleid, commercieel beleid, recht en wetgeving enz. namen we mee in onze haalbaarheidsstudie die ons duidelijkheid bracht over onze slaagkansen.

Gouden tip

Erik denkt meteen aan massa’s gouden tips. Als er dan toch maar één mag worden weerhouden, kiest Erik voor “denk positief!”. Een positieve ingesteldheid vormt een ideaal tegengewicht voor de twijfels en de potentiële risico’s die je sowieso op je pad tegenkomt.