Lieven is UNIZO Starter van het Jaar Vlaams-Brabant

True Story Lieven De Mulder - SYNTRA succesvol ondernemen
Lieven De Mulder
Lasagnerie & Boutique Hotel Löven

Lasagnerie & Boutique Hotel Löven werd dit jaar verkozen tot Starter van het Jaar door UNIZO Vlaams-Brabant. Zaakvoerder Lieven De Mulder volgt bij Syntra de cursus Wijnhandelaar-Sommelier om zijn gasten nog beter te kunnen bedienen.

Het concept van Lasagnerie Löven is simpel: een menukaart met acht verschillende huisbereide lasagnes tegen democratische prijzen. Wie wil kan meteen ook blijven overnachten in het Boutique hotel, dat drie kamers telt. Lieven begon de zaak als eenmansbedrijf, maar moest wegens groot succes al snel extra personeel aannemen. Die flexibiliteit en vooral zijn klantgerichtheid maakten een grote indruk op de vakjury.

Aangepaste wijnen

“Ik ben aan de vierjarige opleiding Wijnhandelaar-sommelier begonnen uit interesse en als aanvulling op mijn vorige job als accountmanager bij Hanos”, legt Lieven uit. “Ik vind wijn een heel boeiende materie, maar ik kon er eigenlijk niet bijster veel over vertellen. Toen ik in januari 2017 met Lasagnerie Löven begon, kon ik de kennis uit de lessen dan ook meteen toepassen in mijn zaak.”

“We serveren nu bij elke lasagne een aangepaste wijn, wat bij de klanten goed in de smaak valt. Bij veel zaken betaal je immers nog altijd teveel voor een glas ondermaatse wijn en dat stoort me enorm.” Lieven koos dan ook resoluut voor kwaliteit en wil het verschil maken door zijn gasten aan een betaalbare prijs te laten genieten van een volledig verzorgd menu. “Voor zo’n 25 euro heb je al een vers, huisbereid gerecht, met een wijn die het eten complimenteert én een dessert. Op die manier spreken we zowel regelmatige restaurantbezoekers als studenten aan.”

Les van experts

Net zoals de gasten opgezet zijn over zijn service en kookkunsten, is Lieven ook zeer tevreden over zijn opleiding bij Syntra. “We krijgen les van verschillende docenten die stuk voor stuk experts in hun vak zijn. Ook de manier van lesgeven bevalt me heel erg. Elke docent heeft natuurlijk zijn eigen stijl, maar ze staan allemaal open voor vragen van cursisten en geven nuttige antwoorden die je echt vooruit helpen. Bovendien zijn we met een redelijk grote klasgroep, wat zeker een voordeel is. Het zorgt in de eerste plaats voor een leuke sfeer in de les, maar je steekt ook veel van elkaar op door te discussiëren over bepaalde smaken en combinaties”, aldus Lieven.

Lasagnerie en Boutique Hotel Löven is een schot in de roos en Lieven blijft dan ook niet stilzitten. “Begin april starten we met verbouwingen, waardoor we onze capaciteit verhogen van 18 tot 35 couverts. Verder willen we graag een tweede zaak openen om de verbouwing tot centrale keuken en centraal restaurant meteen wat meer te laten produceren. Daarvoor zijn we op dit moment nog op zoek naar investeerders, dus geïnteresseerden mogen zich altijd melden (lacht).”

info@lasagnerie-loven.be
www.lasagnerie-loven.be